Peltea de gutui (fara gelifiant)

de Brindusa in Dulceata / Gem, 30 Noi 2011 | 4748 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • coji, casute cu seminte de gutui, sau chiar bucati de gutui, 1 kg
  • mere cu coaja rosie, 1 kg
  • apa cat sa acopere fructele
  • 1- 2 kg zahar
  • borcane curate si uscate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peltea de gutui (fara gelifiant):

Pune gutuile si merele taiate in 4 (cu tot cu coaja si seminte) intr-o oala si acopera-le cu apa rece. Lasa-le la foc mic pana ce fructele sunt fierte si moi. In acest timp nu amesteca, pentru ca se tulbura lichidul.

Intr-o strecuratoare pune 2-3 randuri de tifon si strecoara fructele de lichid. Lichidul amesteca-l cu zahar in urmatoarea proportie: 1 litru de lichid la 1 kg de zahar. Lasa sa fiarba lichidul (intr-o cratita curata) la foc mic cam 1 ora, pana ce incepe sa devina putin vascos.

Ca sa verifici consistenta, ia o lingurita de peltea si pune-o pe o farfurie. Daca prin racire se intareste, atunci e gata. Daca nu, mai las-o pe foc si verific-o din sfert in sfert de ora.

Cand e gata pune-o fierbinte in borcane, inchide-le bine si lasa-le sa se raceasca. Cand sunt reci pune-le in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peltea de gutui (fara gelifiant)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peltea de gutui