Pateuri din aluat de foietaj cu gem de caise si nuca de cocos

de Tabita _ in Dulciuri, 5 Mar 2013 | 36022 vizualizari

 

Sunt atat de simplu de facut ca nu ar mai avea nevoie de nici o prezentare. Si totusi uneori uitam de ele si ne prinde bine o reteta la indemana.

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat de foietaj
  • 50 g gem de caise (cateva linguri)
  • 20 g nuca de cocos
  • 30 g zahar pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri din aluat de foietaj cu gem de caise si nuca de cocos:

Se scoate aluatul din frigider si se lasa la temperatura camerei minim 30 de minute. 

Se incinge cuptorul la 190°.

Se taie dreptunghiuri si se pune cate o lingurita de gem pe unul dintre capetele fiecarui dreptunghi, apoi se presara nuca de cocos.

Capatul cu gem se pliaza putin cat sa acopere umplutura, iar cu celalalt capat venim peste, pana in margine si apasam putin ca sa se lipeasca.

Asa procedam la toate.

Punem pateurile in tava tapetata cu hartie de copt si o introducem in cuptor pentru 15 minute, pana capata o culoare aurie.

Scoatem tava din cuptor si pudram cu zaharul pudra cat sunt inca fierbinti.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate inlocui gemul cu orice dulceata aveti prin casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri din aluat de foietaj cu gem de caise si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Tabita _ 1

05.03.2013, 21:42

Multumesc Rocsi.

MotanLaOale 1

06.03.2013, 08:30

Tabita _ 1

06.03.2013, 08:51

Multumesc Motan

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Barcute cu marmelada