Pentru ca incet-incet, incepe sezonul capsunilor, am pregatit niste briose delicioase si am si testat ustensila pentru scos miezul prajiturilor pe care am achizitionat-o din camara.
Pentru aluatul de briose m-am inspirat dintr-o carte. Au iesit foarte pufoase, aerate, aromate si umede.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Untul se mixeaza cu branza, zaharul, zaharul vanilat si oul. Se adauga faina si praful de copt si se omogenizeaza.
Se unge o tava de briose cu unt si se tapeteaza cu hartiute. Se umplu hartiutele cu aluat, pana la jumatate si se introduce tava la cuptor, pana cand briosele se rumenesc frumos. Se lasa apoi sa se raceasca.
Capsunile se curata de codite si se spala, apoi se taie cat mai marunt. Se fierb intr-o craticioara impreuna cu zaharul, pana cand scade aproape toata zeama pe care o lasa. Se lasa sa se racoreasca.
Dupa aceea, se iau briosele si se scot din hartiute, se face o gaura in mijlocul lor, scotand blatul cu ajutorul unei ustensile pentru scos miezul prajiturilor. Se umple gaura cu sosul de capsuni si se acopera cu dopul care a fost scos (se mai taie putin din el).
Se mixeaza frisca si se orneaza briosele cu ea, iar pe deasupra, se presara sosul de capsuni ramas.