Desert briose de vanilie cu sos de capsuni

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 27 Apr 2017 | 3285 vizualizari

 

Pentru ca incet-incet, incepe sezonul capsunilor, am pregatit niste briose delicioase si am si testat ustensila pentru scos miezul prajiturilor pe care am achizitionat-o din camara. 
Pentru aluatul de briose m-am inspirat dintr-o carte. Au iesit foarte pufoase, aerate, aromate si umede.

 

INGREDIENTE

  • 50 g unt moale
  • 50 g branza pufoasa cu smantana Delaco
  • 65 g zahar
  • 1 plic de zahar vanilat (8 g)
  • 1 ou
  • 62 g faina
  • 1 lingurita de praf de copt (3 g)
  • 150 g capsuni + 50 g zahar (sau dupa gust)
  • 200 ml frisca lichida indulcita (tinuta in frigider)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose de vanilie cu sos de capsuni:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Untul se mixeaza cu branza, zaharul, zaharul vanilat si oul. Se adauga faina si praful de copt si se omogenizeaza. 

Se unge o tava de briose cu unt si se tapeteaza cu hartiute. Se umplu hartiutele cu aluat, pana la jumatate si se introduce tava la cuptor, pana cand briosele se rumenesc frumos. Se lasa apoi sa se raceasca.

Capsunile se curata de codite si se spala, apoi se taie cat mai marunt. Se fierb intr-o craticioara impreuna cu zaharul, pana cand scade aproape toata zeama pe care o lasa. Se lasa sa se racoreasca.

Dupa aceea, se iau briosele si se scot din hartiute, se face o gaura in mijlocul lor, scotand blatul cu ajutorul unei ustensile pentru scos miezul prajiturilor. Se umple gaura cu sosul de capsuni si se acopera cu dopul care a fost scos (se mai taie putin din el).

Se mixeaza frisca si se orneaza briosele cu ea, iar pe deasupra, se presara sosul de capsuni ramas.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose de vanilie cu sos de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Gherca Daniela 1

28.04.2017, 18:14

Mmm imi place!

Rocsi 1

30.04.2017, 10:33

Mmmmm, pana la mine a ajuns mirosul lor! De gust nu mai spun! Bravo!

Ancutsa 1

30.04.2017, 15:07

Foarte frumoase! Vanilia si capsunile sunt aromele mele preferate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert mere coapte cu inghetata