Pateu de peste

de Denissa in Conserve, 9 Oct 2011 | 19221 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg peste (de preferat novac sau fitofag)
  • 400 ml otet
  • 2 litri apa
  • 4 kg ceapa
  • foi de dafin
  • sare
  • 2 linguri zahar
  • 1 l ulei
  • 3/4 borcan bulion (de 720 ml) sau un borcan de 400 ml
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de peste:

Cele 5 kg de peste se taie de-a lungul si apoi in felii late de 2 degete. Se pune intr-o oala inpreuna cu apa, otetul, foile de dafin, sare si zahar.

Se lasa la fiert pana se sfarma oasele. Dupa ce s-a fiert se scot bucatile de peste si se pun la racit.

In zeama care a ramas se pune ceapa taiata pestisori si se fierbe 10-15 minute. Se scoate ceapa si se pune si ea la racit.

Ceapa si pestele se dau prin masina de tocat.

Se toarna 1 l ulei intr-o cratita si se pune pestele si ceapa tocate impreuna cu bulionul.

Se potriveste de sare si se lasa sa fiarba amestecand mereu.

Cand uleiul a iesit la suprafata este gata.

Se pune in borcane si se fierbe in baie de abur.

Ies cam 20-22 borcane.

TIPS-URI

1

daca luati pesti mai mici aveti toate sansele ca oasele sa se sfarme atunci cand sunt fierte cu otet.

2

daca luati pesti mari va trebui sa alegeti oasele pentru ca nu se vor fierbe

3

nu lasati nici ceapa nici pestele dupa ce s-au fiert sa se raceasca in apa in care au fiert.

4

se poate pregati in orice anotimp pentru ca reteta nu depinde de legume de sezon

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Vinete cu sos de roşii