Pateu de peste

de Denissa in Conserve, 9 Oct 2011 | 19777 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg peste (de preferat novac sau fitofag)
  • 400 ml otet
  • 2 litri apa
  • 4 kg ceapa
  • foi de dafin
  • sare
  • 2 linguri zahar
  • 1 l ulei
  • 3/4 borcan bulion (de 720 ml) sau un borcan de 400 ml
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de peste:

Cele 5 kg de peste se taie de-a lungul si apoi in felii late de 2 degete. Se pune intr-o oala inpreuna cu apa, otetul, foile de dafin, sare si zahar.

Se lasa la fiert pana se sfarma oasele. Dupa ce s-a fiert se scot bucatile de peste si se pun la racit.

In zeama care a ramas se pune ceapa taiata pestisori si se fierbe 10-15 minute. Se scoate ceapa si se pune si ea la racit.

Ceapa si pestele se dau prin masina de tocat.

Se toarna 1 l ulei intr-o cratita si se pune pestele si ceapa tocate impreuna cu bulionul.

Se potriveste de sare si se lasa sa fiarba amestecand mereu.

Cand uleiul a iesit la suprafata este gata.

Se pune in borcane si se fierbe in baie de abur.

Ies cam 20-22 borcane.

TIPS-URI

1

daca luati pesti mai mici aveti toate sansele ca oasele sa se sfarme atunci cand sunt fierte cu otet.

2

daca luati pesti mari va trebui sa alegeti oasele pentru ca nu se vor fierbe

3

nu lasati nici ceapa nici pestele dupa ce s-au fiert sa se raceasca in apa in care au fiert.

4

se poate pregati in orice anotimp pentru ca reteta nu depinde de legume de sezon

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Zacusca gustoasa de vinete cu gogosari copti, ca pe Tarnave