Pateu de linte

de Lau in Mancaruri de post, 27 Mar 2016 | 5300 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana linte
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi potriviti
  • 4 catei usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • turmenic
  • ulei de masline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de linte:

Intr-o cratita adaugam lintea,1 morcov curatat si taiat felii,foaia de dafin,sare si punem la fiert cca 15 min.(din momentul ce fierbe apa)

Intre timp curatam morcovul il dam prin razatoarea mica,ceapa o curatam si o tocam marunt,

In tigaie adaugam putin ulei de masline,morcovul,lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam ceapa,turmenic,sare si piper dupa gust.

Lasam sa se caleasca putin dupa care oprim focul,

Scurgem lintea de apa,scoatem foaie de dafin,adaugam usturoiul curatat si taiat feii,ceapa calita si pisam pana devine o pasta fina.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de linte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pateu de linte cu migdale si seminte de dovleac