Orez cu ciuperci si rosii cherry, la multicooker

de Merisor in Mancaruri de post, 28 Noi 2014 | 7716 vizualizari

 

La mine nu ia multicookerul pauze prea mari pentru ca eu chiar gatesc la el diverse mancaruri.
De data aceasta am facut acest orez, de post.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr orez(Deroni)
  • 2 cepe rosii
  • 2 cepe galbene
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gogosar
  • 12 rosii cherry
  • 5 catei usturoi
  • 500 gr ciuperci Champignon
  • 150 ml ulei
  • sare
  • 2 foi dafin
  • 1 crenguta cimbru uscat
  • 1 varf lingurita piper macinat
  • patrunjel verde
  • apa in proportie de 3:1 fata de volumul orezului
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu ciuperci si rosii cherry, la multicooker:

Curatam si spalam legumele, apoi le tocam: ceapa si ardeiul julien, morcovul si radacina de patrunjel, rondele, la fel si usturoiul.

Inlaturam pelicula de deasupra la ciuperci, le clatim usor pentru a nu intra apa multa in ele si le feliem mai maricele.

Punem uleiul in vasul multicookerului si setam programul FRY pentru 20 minute.

Cand uleiul incepe sa sfaraie, adaugam legumele(mai putin ardeiul si ciupercile), presaram putina sare si le lasam sa se inabuse mestecand din cand in cand cu spatula.

Dupa 10 minute, adaugam ciupercile, ardeiul si foile de dafin si inchidem capacul.

Le lasam asa pana la finalizarea programului, apoi inlaturam foile de dafin si adaugam orezul, crenguta de cimbru si completam cu apa calda.

Inchidem capacul si setam programul RICE.

Cand timerul incepe sa cronometreze ultimele 6 minute, ridicam capacul, potrivim de sare si piper si adaugam rosiile cherry pe care le scufundam in interiorul orezului.

la final presaram patrunjel tocat.

TIPS-URI

1

este bine ca rosiile sa nu fie supuse tratamentului termic, timp indelungat, daor atat cat se se inmoaie putin si sa li se poata inlatura cu usurinta pielita in timpul servirii

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu ciuperci si rosii cherry, la multicooker" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu legume - Philips Multicooker