La mine nu ia multicookerul pauze prea mari pentru ca eu chiar gatesc la el diverse mancaruri.
De data aceasta am facut acest orez, de post.
Curatam si spalam legumele, apoi le tocam: ceapa si ardeiul julien, morcovul si radacina de patrunjel, rondele, la fel si usturoiul.
Inlaturam pelicula de deasupra la ciuperci, le clatim usor pentru a nu intra apa multa in ele si le feliem mai maricele.
Punem uleiul in vasul multicookerului si setam programul FRY pentru 20 minute.
Cand uleiul incepe sa sfaraie, adaugam legumele(mai putin ardeiul si ciupercile), presaram putina sare si le lasam sa se inabuse mestecand din cand in cand cu spatula.
Dupa 10 minute, adaugam ciupercile, ardeiul si foile de dafin si inchidem capacul.
Le lasam asa pana la finalizarea programului, apoi inlaturam foile de dafin si adaugam orezul, crenguta de cimbru si completam cu apa calda.
Inchidem capacul si setam programul RICE.
Cand timerul incepe sa cronometreze ultimele 6 minute, ridicam capacul, potrivim de sare si piper si adaugam rosiile cherry pe care le scufundam in interiorul orezului.
la final presaram patrunjel tocat.
1
este bine ca rosiile sa nu fie supuse tratamentului termic, timp indelungat, daor atat cat se se inmoaie putin si sa li se poata inlatura cu usurinta pielita in timpul servirii