Mini tarte cu ficatei si oua de prepelita

de oanapl in Ficat, 24 Aug 2017 | 4347 vizualizari

 

Vă invit să încercați o rețetă delicioasă de aperitiv, cu ficăței de pui și ouă de prepeliță.

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 200 g făină
  • 1 praf sare
  • 100g unt
  • 1 ou
  • 6 linguri apă rece
  • umplutură:
  • 400 g ficat de pui
  • 1 ceapă mică
  • 70 g pastramă de porc
  • gogoșari murați
  • sare
  • piper negru macinat
  • 12 ouă de prepeliță
  • 3-4 linguri ulei
  • 20-30 g cașcaval
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tarte cu ficatei si oua de prepelita:

Cerni făina, amestecată cu un praf de sare și adaugi untul tăiat cubulețe și amesteci până când obții un aluat sfărâmicios, apoi adaugi oul bătut și apa rece și frămânți până când obții un aluat moale și maleabil. Pui aluatul în folie alimentară și îl lasi la rece pentru minim 30 de minute.

Intre timp, pregatești umplutura.

Speli ficățeii și îi tai bucăți mici, dar nu mărunt și îi pui la fiert în apă cu sare pentru câteva minute (pentru a elimina sângele). Îi scurgi de apă și îi clătești.

Tai cubulețe mici pastrama și o pui într-o tigaie în uleiul încins, la foc potrivit. Adaugi ceapa tocată mărunt, ficățeii și un pahar de apă. Adaugi sare și piper și lași să fiarbă la foc mic până când scade apa, iar ceapa și ficățeii sunt bine pătrunși. Mai adaugi sare dacă e cazul și lași tigaia deoparte.

Preîncălzești cuptorul la 180 grade C și pregătești o formă pentru tarte.
Întinzi o foaie subțire din aluat și decupezi cercuri (diametru de 10 cm).
Pui câte un cerc de aluat în fiecare cuib al formei de tartă, adaugi ficățeii sotați, dar lași puțin loc deasupra pentru oul de prepeliță.
Tai fâșii subțiri din gogoșarul murat și adaugi peste compozitia de ficăței.
Pui la cuptor pentru 15-20 de minute, apoi scoți tava și adaugi câte un ou de prepeliță deasupra compoziției de ficăței și mai lași pentru 10-15 minute, până când oul este bine făcut. Scoți tava, presari cașcavalul ras și mai lași 2 minute să se topească.
Servești mini tartele calde.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu ficatei si oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ficatei libanezi