Cordon bleu

de ianculubita in Aperitive / Garnituri, 13 Aug 2013 | 7015 vizualizari

 

Cateva zile am avut interdictie in bucatarie din motive de sanatate dar cand m-am scapat....
Cordonul bleu,conform sursei wikipedia,este un snitel umplut cu sunca si cascaval sau orice alta branza moale,trecut prin pesmet,prajit in ulei sau pus la cuptor in tava pe hartie iar ce facem noi,sunt rulouri!!
Cordonul bleu,acest snitel umplut,a aparut pentru prima data in Elvetia in 1940
Exista multe variante de retete,o parte le-am facut si eu,vi le recomand pentru ca sunt foarte bune si reprezinta un aperitiv cu aspect dar si delicios.
Incep cu reteta clasica de cordon si va spun ca cel mai bine se face cu piept de pui dar si cu alta carne cum am facut eu, pentru ca am avut-o deja prin congelator

 

INGREDIENTE

  • 4felii de carne(pui,porc,vitel)
  • 8felii de sunca presata sau orice alta sunca
  • 8felii de cascaval
  • 1ou
  • 1ceasca faina
  • 1ceasca pesmet
  • 1lingurita boia
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cordon bleu:

Cotletul fara os pe care l-am folosit eu,il degresam,taiem felii potrivit de groase,cu un cutit bine ascutit facem cate un buzunar la fiecare felie.

Condimentam carnea cu sare,piper,punem in buzunare cate 2felii de sunca,2felii de cascaval,prindem cu scobitori.

Trecem carnea prin faina,ou batut,pesmet amestecat cu boia si prajim in ulei mult dupa care le scoatem pe hartie de bucatarie.

Le servim cu salata verde sau cu orice garnitura.

TIPS-URI

1

atentie la scobitorile prinse inainte de prajire

Daca ti-a placut reteta noastra "Cordon bleu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu sunca si cascaval