Oua coapte in cartofi

de Cocktail_of_Senses in Aperitive / Garnituri, 14 Mai 2014 | 5704 vizualizari

 

Cu aceasta reteta va voi demonstra ca ouale pot fi servite cu putin ingeniozitate si la masa de pranz, nu doar la micul dejum. Merita efortul si timpul petrecut in bucatarie, intrucat preparatul arata apetisant, este consistent si foarte gustos

 

INGREDIENTE

  • Pentru 4 portii aveti nevoie de:
  • - 2 cartofi mari
  • - 4 oua ecologice
  • - 50 g unt
  • - 100 g cascaval
  • - sare de mare
  • - piper
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua coapte in cartofi:

Cartofii trebuie spalati bine si copti (in coaja) timp de aproximativ 1 ora si 20 minute, pana ii puteti intepa cu usurinta cu furculita.

Dupa aceea scoateti cartofii din cuptor si lasati sa se raceasca putin. Taiati cartofii in 2 jumatati egale, iar miezul scobiti-l cu ajutorul unei linguri. Aveti grija sa pastrati peretii cartofului intacti.

Miezul cartofului se paseaza cu furculita si se amesteca cu untul si cascavalul si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Introduceti amestecul inapoi in cartof, aplatizand cu dosul lingurei si avand grija sa pastrati un centimetru de marginile de sus.

Introduceti in fiecare jumatate de cartof cate un ou si condimentati cu sare si piper. Spargeti ouale cu grija pentru a nu se sparge galbenusul!

Introduceti in cuptor pentru aproximativ 20-30 de minute, pana oul de gatit. La final ornati cu patrunjel.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua coapte in cartofi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada de cascaval