Pastrav salmonat la cuptor

de cristeena20 in Peste, 5 Ian 2015 | 5010 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pastrav mai mare salmonat
  • verdeturi (patrunjel, busuioc, cimbru verde, coriandru verde)
  • 1 lamaie
  • ulei de masline
  • sare, piper alb, suc de lamaie, praf de usturoi, vin alb

Sos: un cub de unt , zeama de lamaie

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav salmonat la cuptor:

Pentru mine pestele, cuc at e mai simplu preparat , cu atat e mai bun, mai gustos. Imi place sa simt aromele naturale , deci il prefer in cuptor sau la gratar.

Pastravul curatat (eu asa l-am luat de la supermarket) , dar intreg se cresteaza usor pe diagonala. Il stergem bine cu servet absorbant si il saram si pudram cu putin piper alb si cu praf de usturoi .Stropim cu ulei de masline si cu zeama de la o lamaie. In interior adaugam un buchet de verdeturi proaspete pentru aromatizare si o jumate de lamaie.

Incingem cuptorul si dam pestele pana se coace. Avem grija sa nu il prajim prea tare, ca devine sec. Il incercati cu un cutit, daca se desprinde usor de pe coloana si nu iese suc roz, e gata. Se servesc fileuri in farfurie.

Eu am servit alaturi de cartofi fierti in apa cu sare si o foaie de dafin. La servire am turnat peste peste si cartofi un sos facut din unt topit la foc mic cu zeama de lamaie. Si bineinteles e foarte bun alaturi de salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav salmonat la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rondele de fitofag cu cartofi umpluti