Păstrăv la cuptor cu cartofi ţărăneşti şi portocale

de naty in Peste, 13 Apr 2009 | 6669 vizualizari

Păstrăv la cuptor cu cartofi ţărăneşti şi portocale

 

A facut-o ieri de Florii sotul meu …cel mai incredibil bucatar de preparate din peste pe care il cunosc.

 

INGREDIENTE

  • 2-3 pastravi de dimensiuni medii
  • 3 cartofi
  • 2 lamai
  • 2 portocale
  • sare
  • piper
  • ulei
  • condimente (cimbru, oregano sau orice altceva preferati)
  • 1 pahar de vin alb (am folosit Sauvignon Blanc)
Portii: -1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Păstrăv la cuptor cu cartofi ţărăneşti şi portocale:

Pastravii curatati si bine spalati se condimenteaza uniform iar in interiorul lor se pun multe felii subtiri de lamaie si portocala, inclusiv coaja. Se lasa in frigider cca 30 de minute pentru intrepatrunderea aromelor. Separat, se fierb cartofii in coaja proprie, apoi  se decojesc si se taie in cubulete. Acestea se “calesc” 2-3 minute intr-o tigaie de teflon cu un strop de ulei. Intr-un vas de jena sau o tava potrivita se pune o lingura de ulei, apoi se aseaza pastravii, printre ei cubuletele de cartofi si alte felii de portocala. Se mai presara cimbru si oregano si se da la cuptor. Dupa aproximativ 20 de minute (depinde de cuptor ;)) se “stinge” cu un pahar de vin alb si gata! Aroma portocalelor va da preparatului un “profil” cu totul si cu totul special…

Daca ti-a placut reteta noastra "Păstrăv la cuptor cu cartofi ţărăneşti şi portocale" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

naty 1

16.04.2009, 15:28

Bucataras, din pacate nu am, desi autorul ii daduse o forma de prezentare excelenta, pur si simplu pt ca...a fost devorat inainte de a ma gandi si la poza si la redactarea retetei (a trebuit tras de limba ;))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav cu rosii si portocale