Pastrav cu legume in stil chinezesc

de Irina in Pastrav, 28 Apr 2009 | 8473 vizualizari

 

Daca tot am vorbit la categoria \"Legume\" despre broccoli am zis ca e cazul sa si preparam ceva ...
Si daca e sa mancam sanatos, hai sa alaturam si un peste legumelor. Deci, sa-i dam drumul!

 

INGREDIENTE

  • doi pastravi
  • capere
  • zeama de lamaie
  • unt
  • ghimbir
  • sare
  • piper
  • broccoli desfacut in buchetele
  • morcov taiat bastonase
  • usturoi
  • ceapa verde
  • ghimbir
  • unt
  • caju
  • sos chinezesc(soia, susan,...fiecare cum prefera)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav cu legume in stil chinezesc:

Se pune pestele intr-o tava, se condimenteaza si se adauga sosul de capere.
Pentru sos am topit untul intr-un vas, am adaugat zeama de lamaie si caperele.
Se introduce tava in cuptor, la 180 grade si se lasa cam 45 minute.

Intre timp pregatim legumele:
Intr-o tigaie punem putin unt la topit, adaugam 2-3 catei de usturoi pisati, un praf de ghimbir, apoi broccoli.
Se lasa la inabusit si se adauga si bastonasele de morcov. Totul se face la foc iute.
Se condimenteaza, se stropeste cu 2-3 linguri de sos si la final se rostogoleste o mana de caju peste legume. Legumele trebuie sa fie crocante.
Cand totul e gata aranjam frumos pestele pe o farfurie, garnisim cu legume si decoram cu cateva fire de ceapa taiate pe lungime. Arata spectaculos, iar de gustos ce sa mai zic...

Ca sa fi fost suta la suta reteta chinezeasca, ar fi trebuit sa taiem si pestele fasii, dar nu ar mai fi mancat copiii. Mai ales Matei. Pentru el pestele trebuie sa fie peste, adica sa se vada intreg pe farfurie, alaturi de legume si nu un amestec...In final pot spune ca munca mea a fost apreciata de toata familia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav cu legume in stil chinezesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Saramura de pastrav