Păstrăv umplut cu capere la cuptor

de miki_a in Pastrav, 11 Iun 2015 | 14396 vizualizari

 

Astăzi vă prezint o reţetă în care vedeta este peştele, mai bine zis păstrăvul! E o reţetă perfectă pentru vară, pentru perioadele de post cu dezlegare la peşte, pentru cei care ţin diete, dar şi pentru copii mofturoşi şi persoane dornice de alt fel de reţete cu peşte!
Această reţetă am mâncat-o pentru prima dată acum câţiva ani, pregatită de fraţii mei (stabiliţi în străinatate) si de atunci am rămas îndrăgostita de aroma exotică pe care o are! Nu rămâne decât să vă convingeţi!

 

INGREDIENTE

  • 2 păstrăvi;
  • 2-3 linguri cu capere în funcţie de mărimea peştelui;
  • rozmarin;
  • ulei de măsline;
  • piper proaspăt măcinat.
  • Pentru sos:
  • 2 căţei de usturoi tocaţi mărunt;
  • 3 linguri cu ulei de masline;
  • 2 linguriţe cu suc de lămâie;
  • sare;
  • piper;
  • pătrunjel verde;
  • hârtie de copt.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Păstrăv umplut cu capere la cuptor:

Se spală peştele, se curătă şi se lasă la scurs (pe cuburi de gheaţă) sau se şterg cu prosoape absorbante de bucătărie.  

Dupa această operaţiune se unge cu ulei, se sărează şi se piperează (exterior şi interior). 

Peştii se umplu cu caperele (scurse bine de zeamă), câteva fire de rozmarin şi înfăşurăm fiecare peşte în hârtie de copt. Îi aşezăm în tavă şi îi dăm la cuptor (preincalzit în prealabil), la foc potrivit, întorcându-i pe ambele părţi, la intervale de timp egale. Un păstrăv de 300 de gr. se coace maxim 15 de minute la 180 grade C. 

Prepararea sosului: într-un vas mic de porţelan se amestecă uleiul cu sucul de lămâie până se obţine o emulsie omogenă; se adaugă sare, piper, usturoiul tocat (sau zdrobit) şi pătrunjelul verde tocat. 

Se garniseşte cu diferite legume sotate (eu am optat pentru cartofi natur) şi felii de lămâie. 

Tot ce pot să vă spun despre această reţetă este că, deşi e simplă, este nutritivă atât din punct de vedere cantitativ, cât şi calitativ.

TIPS-URI

1

Dacă folosiţi capere conservate în saramură, le lăsaţi la înmuiat în apă pentru a îndeparta excesul de sare. Eu am folosit din cele în oţet si au fost perfecte!

2

Se poate găti şi la grătar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Păstrăv umplut cu capere la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

miki_a 1

13.06.2015, 09:23

Multumesc Dante!

Rocsi 1

13.06.2015, 21:14

Pestele preferat alor mei!

miki_a 1

13.06.2015, 22:36

Si al nostru Rocsi! E bun simplu dar si combinat cu cate ceva! Incearca-l si sigur o sa le placa si varianta asta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav in sos de rosii cu vin alb