Pastrama de porc

de Lau in Mezel de casa, 7 Ian 2017 | 24235 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg pulpa de porc
  • 1 capatana usturoi
  • 1 lingura sare
  • piper boabe
  • 1 lingurita piper macinat
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • rozmarin
  • oregano
  • boabe de mustar
  • 4-5 linguri sos de soia
  • 5 linguri vin
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama de porc:

Carnea (dupa ce am spalat-o si am sters-o cu un prosop), am sarat-o pe ambele parti, o dam la rece 30 min.

Intr-un bol, se adaugam usturoiul pisat, restul de ingrediente si amestecam bine.

Cu acest amestec, ungem carnea bine pe ambele parti.

Transferam carnea intr-o caserola, o acoperim si o dam la frigider 2 zile, timp in care o vom mai intoarce.

Dupa cele 2 zile, o legam cu sarma si o afumam sau o putem gati la cuptor, pe gratar, cu tava dedesupt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Lau 1

08.01.2017, 09:55

Rocsi avem noroc ca ne-am mutat la tara si avem unele benifici(de la parinti)

dantes 1

08.01.2017, 10:18

Buna!

Sidy 1

13.12.2017, 10:19

Trebuie sa fie tare buna ! "o putem gati la cuptor, pe gratar, cu tava dedesupt." cred ca asa as putea-o pregati eu. Multumesc de idee !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Slaninuta cu boia