Dovlecelul se curata si se taie cubulete, ciupercile se spala si se taie felii. Morcovii se curata si se taie julien, cepele se taie solzi, iar cele doua rosii se decojesc si se taie bucati mai mari.
Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se adauga ceapa si morcovul sa se inabuse 2-3 minute, iar apoi se pun ciupercile, dovlecelul, rosiile si pieptul de pui taiat cuburi.Dupa ce s-au calit, torni 100 gr de apa si lasi sa scada.
Intre timp treci rosiile decojite printr-un blender, iar dupa ce a scazut apa le pui peste, impreuna cu bulionul si busuiocul.
Dai gust cu sare si piper, iar apoi se mai pune putina apa si se lasa sosul la fiert vreo 7-8 minute.
Cand e gata presari usturoiul taiat feliute si tragi sosul de pe foc.
Pastele le fierbi in apa cu sare vreo 10-12 minute, iar dupa ce s-au fiert le pui intr-o sita sa se scurga.
Ungi un vas termorezistent sau o cratita cu putin ulei si torni pastele, le nivelezi iar peste torni sosul.
Deasupra pui branza feta taiata cubulete, stropesti cu uleiul de masline si introduci vasul la cuptor pentru 25-30 minute.
Cand scoti pastele de la cuptor presari patrunjelul tocat marunt si te servesti pentru ca sunt foarte gustoase.
Pofta buna !!!
1
se pot face si de post dar nu mai puneti pieptul de pui si in loc de branza feta se poate pune branza tofu
2
inainte de a se introduce la cuptor se pot si amesteca pastele cu sosul daca doriti, nu neaparat, doar turnat pe deasupra
3
puteti folosi paste tricolor pentru o savoare mai buna