Un preparat simplu , rapid si apetisant... ;)
Se pun 2l de apa cu sare intr-o cratita. Se lasa sa dea un clocot. Se adauga pastele. Se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se lasa 10 minute sa fiarba, amestecand din cand in cand, apoi se opreste flacara. Acoperim oala cu un capac si o lasam 10 minute acoperita.
Intre timp curatam ceapa ,o spalam cu apa rece,o taiem julien si apoi punem intr-o tigaie in care adaugam ulei ,la calit impreuna cu sunca taiata fasii pana capata o nuanta aurie.
Scoatem pastele intr-o strecuratoare si lasam 5 minute la scurs,apoi le punem intr-o cratita si le amestecam cu ceapa calita impreuna cu sunca .Adaugam branza Emmentaler ,sare dupa gust si smantana.Mai lasam cratita 5 minute pe aragaz la foc mic pana se topeste branza .
Pastele se pot servi atat calde ,cat si reci!
1
puteti sa adaugati cand puneti ceapa la calit : ardei gras ,ciuperci ....dupa gustul fiecaruia ;)