Tot a vrut fiul meu sa ii fac spaghete carbonara si am tot ezitat, stiind ca se fac cu oua si imi era sa nu ma trezesc cu ele facute paparaie. Dar ... mi-am luat inima in dinti si am zis ca fac si cum ies, asa se vor manca. Am inlocuit spaghetele cu paste fusilli si am folosit sunculita de porc cubulete. Nu am dat denumirea de "paste carbonara" pentru a nu intra in polemica cu marii cunoscatori ai acestei retete. :P :D
Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.
Intr-o tigaie se pune uleiul sa se incinga apoi sunculita sa se rumeneasca. Cand este aproape gata, se toarna un polonic din apa in care fierb pastele. Se lasa sa fiarba incet pana incepe sa scada sosul.
Intre timp se bate bine oul, se adauga parmezanul si se amesteca.
Cand sunt gata pastele, se scurg de apa si se pun in tigaie. Se condimenteaza cu sare daca mai este nevoie, se amesteca apoi se toarna imediat amestecul de ou cu parmezan. Se amesteca bine, se mai adauga putina apa in care au fiert pastele daca este nevoie, se mai amesteca usor dupa care se poate servi.
Se presara deasupra piper proaspat macinat si parmezan ras.
Pofta buna!
1
Se pot folosi spaghete in loc de paste, reteta originala fiind de fapt cu spaghete.
2
Daca nu tineti la autenticitatea retetei, se poate folosi si smantana pentru gatit.