Pregătirea sosului
Călim ceapa în 4 linguri de ulei, adăugăm pulpele tocate de la două roşii, punem ciupercile feliate şi lăsăm totul să fiarbă la foc mic timp de 5 minute.
Adăugăm usturoiul pisat, o lingură de busuioc, ardeiul iute tocat mărunt, sare, piper. Amestecăm totul cu sosul Barilla Basilico. Lăsăm sosul deoparte şi fierbem pastele.
Punem apă la fiert şi puţină sare. Când apa clocoteşte, adăugăm pastele şi reducem focul la mic spre mediu. Aveţi grijă ca pastele să fie cât mai repede acoperite cu lichid pentru a fierbe uniform. Dacă este cazul, în special în cazul pastelor lungi, împingeţi pastele cu o lingură de lemn. În mod normal, pastele se fierb conform instrucţiunile de pe pachet, între 7 şi 12 minute, în funcţie de grosimea lor. Puneţi o strecurătoare în chiuvetă sau pe un vas şi strecuraţi pastele.
Aşezăm pastele pe farfurii. Stropim pastele din belşug cu ulei de măsline, presărăm oregano, cimbru şi o porţie generoasă de sos Delicio-Basilico.
Deasupra presăra brânză rasă, parmezan sau feliuţe de mozzarella.