Se pun pastele la fiert in 3 litri de apa cu sare.
Intr-o cratita se incinge ceapa taiata marunt si usturoiul pisat sau taiat marunt, se calesc putin, dar nu se prajesc. Se adauga putina apa si se lasa 2-3 minute sa fiarba. Se adauga ciupercile maruntite, se sareaza putin si se calesc cateva minute, cam 5 minute. Se toaca rosiile marunt si se adauga deasupra, apoi pasta de rosii si putina apa, cat sa acopere totul si se lasa la fiert cam 10 minute. Se adauga apoi mararul si busuiocul tocate fin, se mai lasa cam 10 minute si se mai adauga putina apa, dupa nevoie, cat sa ramana sos suficient. La sfarsit se adauga smantana, se amesteca bine si se stinge focul, se mai pune si patrunjel verde.
Pastele se scurg cu o paleta din apa si se pun direct in farfurie, se razuieste deasupra parmezan, apoi se pun ciupercile deasupra. Se mai arunca niste patrunjel verde si gata sunt de papat.
Pofta buna!