Un gust delicat si foarte bun de mi-am facut chiar de doua ori,mi-a placut enorm.Un sos asa de lins cu painica dupa ce se termina pastele..asa de bun este.Sper sa va placa felul meu.Foarte rapid si in situatii de urgenta este cel mai indicat.Se pot face cu farfalle,cu pasta facuta in casa frumoasa la vedere,cu umplutura de branzici sau fara,caramele sau alte feluri de paste.Condimentul este garantat!
1. Am pus 350 gr din fistic la macinat cateva secunde pana a devenit fin ca si faina,apoi am adaugat cu lingura putin ulei de masline si iar am mixat pana a devenit o crema mai groasa.Am amestecat cu o furculita ca sa fie omogen.Separat am macinat mai gros 50 gr de fistic pentru ornament.
2. Am pus apa la foc si cand a fiert am adaugat pastele si am sarat.
3. Am pus intr-o tigae smantana si adaugat si fisticul dupa ochi,am amestecat si incalzit putin,am amestecat la urma cu pastele si am pus in farfurii,am presarat cu putin fistic macinat mai gros si am servit.
Pofta buna!
1
Poate sa va mai ramana ceva din fistic,se poate conserva foarte bine in frigider in borcanele inchise.
2
Bineinteles ca se poate si cumpara direct din magazine pestul de fistic.Dar mai usor este facut in casa si mai putin este si pretul,fiecare stim ca fisticul costa foarte mult.Daca avem un mixer bun in casa de ce sa nu profitam de el..