Budinca de dovlecei

de katty in Mancaruri de legume, 2 Aug 2020 | 2130 vizualizari

 

Retete de vara
Un preparat usor pe care l-am mancat cu placere atat cald, dar mai ales rece.
 

 

INGREDIENTE

  • 3-4 dovlecei tineri
  • 200 gr piept de pui
  • 30 gr unt
  • 30 gr faina
  • 300 ml lapte
  • 100 gr smantana
  • sare
  • piper
  • marar verde
  • 70 gr parmezan ras
  • 1 lingura unt+pesmet pentru uns forma
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de dovlecei:

Spalam dovleceii si ii decojim. Ii taiem rondele subtiri, presaram putina sare peste ei si ii punem intr-o sita la scurs pentru 15 minute. Intre timp punem untul intr-o craticioara si cand este topit adaugam faina toata. Amestecam energic, apoi punem laptele amestecand continuu pentru a nu face cocoloase.Fierbem 7-8 minute si dam jos. Lasam sa se racoreasca si adaugam sare, piper , smantana si mararul. Pieptul de pui il taiem cubulete. Intr-o oala cu putina apa care fierbe adaugam sarea si pieptul de pui. Fierbem cateva minute pana  carnea se albeste. Scoatem carnea si o lasam sa se racoreasca.   Tapetam o forma cu unt si pesmet. Asezam un rand de dovlecei usor suprapusi, presaram pieptul de pui si jumatate din sos. Asezam restul de dovlecei si turnam sosul ramas. Dam forma la cuptor la foc mediu. Cu 10 minute inainte de a fi gata presaram parmezanul ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu prune si mascarpone

de oanapl 7

ieri la 18:33

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Arpacas Champignon