Pasca traditionala (aluat facut la masina de paine)

de alinutza1983 in Prajituri, 22 Apr 2011 | 22494 vizualizari

 

Ideea am preluat-o de pe Gabriela's blog.
pentru prima oara cand incerc eu singurica ma declar super- multumita de rezultat; am respectat reteta Gabrilei intocmai si mi-a iesit o minnatie de pasca, cu un aluat asa de pufos.....zici ca e facuta de bunica , si nu masina de paine.

 

INGREDIENTE

  • INGREDIENTE ALUAT:
  • - 500 g de faina
  • - 250 ml de lapte
  • - 125 g de zahar
  • - 100 ml de grasime (unt topit si ulei)
  • - 25 g de drojdie ( sau un plic de drojdie uscata )
  • - 2 galbenusuri
  • - arome (vanilie, esenta de rom, coaja de lamaie si portocala)
  • - sare
  • INGREDIENTE UMPLUTURA:
  • - 500 g de branza dulce de vaci
  • - 2 oua
  • - 1 pahar de zahar pudra
  • - 80 g de unt topit
  • - 2 plicuri de zahar vanilat
  • - coaja de lamaie
  • - 2 linguri de faina
  • - o mana de stafide inmuiate in rom timp de 1 ora ( sau chiar in apa calduta aromatizata cu esenta de rom ).
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca traditionala (aluat facut la masina de paine):

 1. Pentru aluat se pun ingredientele in cuva masinii de paine, urmand urmatoarea regula : intai se vor pune ingredientele lichide , apoi cele soilide; eu am urmat intocmai pasii de la Gabriela:

a) Zaharul se dizolva in lapte cald si impreuna cu galbenusurile, sarea, o parte din grasime si arome, se pun in cuva masinii de paine.

b) Se adauga toata faina si drojdia granulata dizolvata in putina apa calduta ( daca folosim drojdie proaspata, atunci facem o maia).

c) Se porneste Masina de paine si in primele 10 minute de framantare se picura cate putin, tot restul grasimii ( eu una am pus cred ca ceva mai multa grasime cam 30-40 ml in plus- asa mi-a cerut aluatul ).

Acum depinde de fiecare ce tip de masina are; eu la a mea am ales programul 6 - pentru aluaturi dulci, grase si am lasat sa faca primele 2 framantari. Cam dupa o ora si jumatate, aluatul este gata; il scoatem din cuva si il imaprtim in 2 parti aproximativ egale: si intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt se aseaza o foaie, iar din restul de aluat se face o impletitura in trei-care se aseaza peste foaia de coca, formand un inel. Se lasa la crescut pentru inca 30 de minute.(la un loc caldut)

In acest timp se prepara umplutura: mixam bine toate ingredintele, iar stafidele le adaugam la final. Dupa ce aluatul a crescut in tava,
chiar inainte de a baga Pasca la cuptor, se pune compozitia de branza in causul format in tava.

Se coace, la inceput la foc mai iute, 180 grade Celsius, apoi se scade temperatura la 165 de grade si se lasa timp de 35 - 40 de minute. Faceti testul cu scobitoarea. Fierbinte, scoasa din cuptor, se pensuleaza cu miere( mierea trebuie usor topita la microunde ).


Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca traditionala (aluat facut la masina de paine)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Mihaela11_jo 1

24.04.2011, 21:57


Dumnezeu sa iti dea un curcubeu la fiecare furtuna, un zambet la fiecare lacrima, o binecuvantare la fiecare pas, o promisiune la fiecare grija si un raspuns la fiecare intrebare!

alinutza1983 1

25.04.2011, 16:23

...Un Paste Fericit pentru toti bucatarasii si multumesc tare mult pentru urarile voastre! Numai bine pentru toata lumea si mese cat mai gustoase si imbelsugate!

adry88 1

15.05.2011, 12:02

arata delicios

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert budinca de spaghete cu branza