Pasca cu ciocolata

de lucy2002 in Prajituri, 4 Mai 2014 | 18822 vizualizari

 

Vin cu aceasta reteta pe care am facut -o de Paste si a fost apreciata de cei ai casei dar si de musafiri. Nu am fotografii decat cu produsul final deoarece m-am luat cu treaba si am uitat sa fac .
Va recomand aceasta pasca si sunt sigura ca nu veti regreta !

 

INGREDIENTE

Blatul.

  • 1 cana de faina (200ml )
  • 1/2 cana zahar pudra
  • un ou
  • 1/2 cana lapte
  • 100 g unt
  • 3 linguri cacao
  • un praf de copt
  • un zahar vanilat

Crema de branza:

  • 500 g branza de vaci ,
  • doua oua ,
  • o cana zahar pudra ,
  • un plic de zahar vanilat ,
  • doua linguri de faina alba ,
  • 50 g stafide tinute in esenta de rom.

Glazura:

  • o ciocolata amaruie topita cu 2-3 linguri de lapte.

Daca doriti puteti presara si un pic de nuca de cocos pentru decor.

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu ciocolata:

BLATUL

Se freaca untul cu zaharul + zaharul vanilat pana devine spuma ,  se adauga cacaoa, oul, ( intreg)  laptele si faina amestecata cu praful de copt.  Se amesteca  bine compozitia , se  tapeteza tava detasabila cu faina . Se va turna  jumatate din compozitia de blat in tava dupa care se va pune crema de branza .

CREMA DE BRANZA

 Se mixeaza branza cu zaharul + zaharul vanilat + cele 2 galbenusuri ,se adauga faina ,stafidele si la urma albusurile batute spuma. Crema de branza se pune in tava peste compozitia de blat , nivelam cu atentie iar deasupra punem cealalta jumatate  de compozitie  de  blat ramasa.  Se  coace la foc potrivit . Este gata atunci cand se desprinde de pe margine tavii . Dupa ce se raceste o imbracam in ciocolata cu ajutorul pensulei de silicon. Optional nuca de cocos.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

lucy2002 1

05.05.2014, 14:15

MIUTA

Criss 1

05.05.2014, 14:17

Cred ca e delicioasa.

lucy2002 1

05.05.2014, 14:28

Asa au spus si musafirii
Criss

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pasca cu ciocolata