Desert Pasca fara aluat cu ciocolata

de Bucataras in Dulciuri, 21 Apr 2016 | 15728 vizualizari

 

Daca pregatirile de Paste sunt in toi si nu mai ai timp si pentru o pasca traditionala cu aluat de cozonac, iti ofer o alternativa rapida si la fel de delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 800 gr branza grasa de vaci, scursa bine
  • 200 gr smantana grasa
  • 300 gr ciocolata
  • 6 oua
  • 2 lingurite vanilie
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala
  • 100 gr fulgi de ciocolata
  • 200 gr zahar brun
  • 150 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • in plus, ulei si faina pentru tapetat tava
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Pasca fara aluat cu ciocolata:

Mixeaza albusurile cu un praf de sare. Cand s-au intarit, adauga treptat zaharul si mixeaza in continuare pana obtii o bezea. Amesteca intr-un castron branza de vaci cu smantana, galbenusurile, ciocolata topita si racita, vanilia si coaja de portocala.

Adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si incorporeaza bine. 

Tapeteaza cu ulei si faina o tava rotunda cu pereti detasabili si toarna compozitia. Pune tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si las-o la copt 30-40 de minute, pana este inchegata bine. Poti face testul cu scobitoarea.

Lasa pasca sa se raceasca putin, scoate inelul detasabil si las-o sa se raceasca complet inainte sa o tai.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Pasca fara aluat cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca - reteta simpla