Desert tarta cu crema de lamaie si bezea

de Rocsi in Prajituri, 13 Mar 2021 | 4555 vizualizari

 

Cat de mult imi doream sa fac si sa savurez aceasta tarta! De cate ori imi luam lamai, mereu pregateam altceva, numai aceasta tarta nu! In aceste zile am fost special la magazin pentru lamai bio ca sa pun in practica reteta! Imi place la nebunie, mai ales ca mi-a iesit crema mai acrisoara, adica exact pe gustul meu. Am folosit indulcitor pulberde 1:2, adica cu putere dubla de indulcire, dar voi puteti folosi zahar daca nu aveti sau nu va place indulcitorul. Sa o incercati si voi, pentru ca o sa va placa enorm! 

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 150 gr unt
    • 1 ou
    • 4 linguri apa rece
    • 250 gr faina
    • 2 linguri indulcitor pudra (sau 2 linguri zahar pudra)
    Pentru crema de lamaie:
    • 200 ml zeama de lamaie
    • 400 ml apa
    • 4 galbenusuri
    • 130 gr indulcitor pulbere 1:2 Green Sugar ( sau 250 gr zahar)
    • 80 gr amidon
    • 100 gr unt 80% grasime
    • 1 lingura coaja rasa de lamaie
    Pentru bezea:
    • 4 albusuri
    • 4 linguri indulcitor pulbere (sau 4 linguri zahar)
    • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu crema de lamaie si bezea:

Mai intai pregatiti crema, ca sa aiba timp sa se raceasca. Intr-o cratita amestecati galbenusurile cu indulcitorul. Adaugati zeama de lamaie si apa. Puneti si amidonul, amestecati bine. Transferati cratita pe foc, focul sa fie dat la mic, amestecati continuu cu un tel. Cand crema s-a ingrosat ca o budinca, o dati deoparte. Adaugati untul si coaja rasa de lamaie, amestecati pana ce untul este complet topit si incorporat. O acoperiti cu folie, o lasati sa se raceasca.

Aluatul: Untul rece, il taiati cuburi intr-un bol. Adaugati oul, indulcitorul pudra si un praf de sare. Amestecati, apoi puneti faina treptat si framantati. La final incorporati apa rece. Ungeti cu putin ulei o tava de tarta de 27 cm. Intindeti o foaie subtire din aluat, o asezati in tava. Apasati usor cu degetele inclusiv pe peretii tavii, indepartati surplusul. Il intepati cu furculita. Asezati o bucata de hartie de copt peste aluat si puneti niste boabe de fasole uscata. Dati tava in cuptorul incins la 170 de grade pentru 10 minute, apoi scoateti hartia de copt cu fasolea si mai lasati 5-6 minute crusta. Cand este gata, scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca.

Bezeaua: Albusurile le puneti intr-un bol, presarati un praf de sare. Mixati pana devin spuma, apoi adaugati indulcitorul treptat, pana obtineti o bezea ferma si lucioasa. In coaja de tarta rece, puneti crema rece si o nivelati. Deasupra asezati bezeaua si ii faceti niste tepi ( sau ii faceti un model cu un pos). Introduceti tarta in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 5-6 minute. Bezeaua trebuie sa devina aurie. Cand este gata, o scoateti din cuptor. O lasati sa se raceaca, apoi o puteti portiona si servi. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu crema de lamaie si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Eclere cu visine si crema de lamaie