Pasca cu branza

de Miha in Dulciuri, 26 Apr 2009 | 54206 vizualizari

 

O reteta de pasca, din caietul cu bucate al bunicii, preparata de Pasti an de an...

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 150 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 3 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • esente de rom si vanilie

 

  • Pentru umplutura de branza:
  • 250 g de branza de vaci
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 2 linguri smantana
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta de rom

 

  • Pentru decor:
  • 1 ciocolata amaruie topita
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza:

Printre retetele de Pasti pe care le prepar, Pasca este la mare cinste ...

Mai intai am pregatit maiaua.O lingura de faina am inmuiat-o cu putin lapte fierbinte.Dupa ce s-a racit am amestecat cu drojdia inmuiata cu putin lapte rece si o lingurita de zahar.
Am lasat la crescut in jur de 15 minute,intr-un loc caldut.
Galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul ramas,cu o lingurita de sare,apoi am adaugat si laptele caldut.
Am pus totul in cuva masinii de paine,am adaugat si faina,maiaua si o parte din ulei.Pe parcursul framantarii se adauga si restul de ulei.

Aluatul se imparte in 2 parti. O parte se intinde pe fundul tavii tapetate cu hartie de copt,iar cealalta parte se impleteste in 3.

N-am reusit sa fac o impletitura lunga,asa ca am facut 2 mai scurte :)) pe care le-am pus in tava formand un inel.Se lasa la crescut,intr-un loc caldut in jur de 20 de minute.
In acest interval de timp pregatim umplutura de branza .Am pus toate ingredientele la robot si am obtinut o crema fina si aromata de branza dulce.

Dupa ce a crescut aluatul in tava se toarna in mijloc amestecul de branza,iar marginea se unge cu ou batut.

Se coace in jur de jumatate de ora,pana se rumeneste frumos deasupra. Dupa ce-am scos pasca din cuptor,cat inca mai era calda am turnat peste branza niste ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cozonaci deliciosi