Bun tare multicookerul asta!
Am vrut sa incerc aceasta prajitura( care este mai pretentioasa la coacere), la multicooker si a reusit.
La suprafata as fi dorit-o mai colorata, mai rumenita, dar in rest este ok.
Pentru blat:
Pentru umplut:
Pentru ornat:
15 gr unt pentru uns vasul
Pentru blat: separam albusurile de galbenusuri.
Batem albusurile spuma cu sarea, folosind telul, adaugam treptat zaharul si batem energic pana se intareste compozitia, apoi incorporam pe rand: galbenusurile, uleiul si iaurtul, amestecand circular pentru a nu se lasa compozitia.
La final adaugam esenta si faina in ploaie.
Pentru umplutura: spalam si stergem bine merele, iar cu ajutorul unui cutit cu varful ascutit(sau cu ustensila speciala) scoatem cotoarele.
Ungem vasul cu unt, asezam merele in el, presaram scortisoara peste ele si umplem interiorul acestora cu bucatele de rahat.
Rasturnam compozitia de blat peste ele si nivelam.
Cuplam multicookerul la sursa de curent, apasam butonul MENU si selectam programul BAKE.
Apasam butonul Temperature si selectam 180 de grade, apoi de la butonul COOKING TIME selectam 50 de minute.
Apasam butonul START si asteptam sa se scurga timpul, cu sufletul la gura sa vedem daca ne reuseste sau nu prajitura.
Dupa epuizarea timpului, deconectam aparatul de la sursa de curent si mai lasam prajitura cateva minute in aparat, apoi ridicam capacul si lasam sa se raceasca in vas, dupa care o rasturnam pe platou.
Pentru ornat: intindem 3 linguri de peltea deasupra prajiturii si imprastiem miezul de nuca peste ea.
Iese o prajitura dulce-acrisoara, datorita merelor
Felicitari multicookerului pentru reusita!