Oua vopsite

de katty in Aperitive / Garnituri, 26 Mai 2021 | 3251 vizualizari

 

Retete pascale
Anul acesta mi-am propus sa vopsesc oua in mai multe variante si culori(nu ca in ceilaltii  ani nu mi-am propus la fel).Asa ca am vopsit cateva oua in frunze de ceapa, pe unele am aplicat frunze de trifoi(ca din alea am avut in fata blocului), iar pe unele le-am facut multicolore.

 

INGREDIENTE

  • 30 oua de gaina
  • foi de ceapa rosie si normala
  • colorant pentru oua (rosu, galben, verde, albastru)
  • frunze de trifoi
  • sare
  • otet
  • ulei ptr uns ouale
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua vopsite:

Inainte de a ne apuca de vopsit scoatem ouale din frigider pentru ca acestea sa ajunga la temperatura camerei, le spalam cu un burete cu detergent de vase pentru a le degresa, apoi le limpezim bine.

Pentru ouale fierte in foile de ceapa  asezam foi de ceapa maruntite pe fundul unei oale, asezam ouale, asezam deasupra un alt strat de frunze de ceapa,  acoperim cu apa, punem putina sare si o lingura de otet si le fierbem  pentru 5- 7 minute la foc mic. Am oprit focul, le-am mai lasat cateva minute, apoi le-am scos  pe hartie absorbanta. Le-am uns cu putin ulei si le-am asezat intr-o tava.

Pe cele pe care am vrut sa le fac multicolore le-am asezat intr-o oala acoperite cu apa rece, apoi am adaugat putina sare si le-am fiert la foc mic 5-7 minute in functie de cat de moi le dorim. Scoatem pe rand ouale. In 4 castroane punem cele 4 culori.Peste fiecare culoare adaugam 1 lingura de otet si 2-3 linguri de apa fierbinte.Invelim pe rand fiecare ou in hartie absorbanta. Cu un bat de urechi inmuiat in culori la alegere tamponam bine servetelul pe toate  partile. Cu cat  vor fi mai bine imbibate vor iesi culori mai intense.Asezam ouale pe un grilaj pentru cateva ore sa se usuce, apoi scoatem hartia si le ungem cu ulei.O parte din aceste oua, dupa ce le-am scos din hartie le-am introdus pentru cateva secunde intr-o alta culoare diferita . Fiecare vas cu vopsea l-am completat cu apa clocotita pana la 500 ml. Am fiert restul de oua in apa cu sare. Pe unelee dintre oua am aplicat frunze de trifoi, apoi le-am invelit intr-o bucata de dres si le-am legat bine. Am introdus fiecare ou in vasele cu vopsea pentru cateva minute Ultimele oua le-am lasat simple.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua vopsite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Vopsitul oualelor cu hartie creponata