Retete pascale
Anul acesta mi-am propus sa vopsesc oua in mai multe variante si culori(nu ca in ceilaltii ani nu mi-am propus la fel).Asa ca am vopsit cateva oua in frunze de ceapa, pe unele am aplicat frunze de trifoi(ca din alea am avut in fata blocului), iar pe unele le-am facut multicolore.
Inainte de a ne apuca de vopsit scoatem ouale din frigider pentru ca acestea sa ajunga la temperatura camerei, le spalam cu un burete cu detergent de vase pentru a le degresa, apoi le limpezim bine.
Pentru ouale fierte in foile de ceapa asezam foi de ceapa maruntite pe fundul unei oale, asezam ouale, asezam deasupra un alt strat de frunze de ceapa, acoperim cu apa, punem putina sare si o lingura de otet si le fierbem pentru 5- 7 minute la foc mic. Am oprit focul, le-am mai lasat cateva minute, apoi le-am scos pe hartie absorbanta. Le-am uns cu putin ulei si le-am asezat intr-o tava.
Pe cele pe care am vrut sa le fac multicolore le-am asezat intr-o oala acoperite cu apa rece, apoi am adaugat putina sare si le-am fiert la foc mic 5-7 minute in functie de cat de moi le dorim. Scoatem pe rand ouale. In 4 castroane punem cele 4 culori.Peste fiecare culoare adaugam 1 lingura de otet si 2-3 linguri de apa fierbinte.Invelim pe rand fiecare ou in hartie absorbanta. Cu un bat de urechi inmuiat in culori la alegere tamponam bine servetelul pe toate partile. Cu cat vor fi mai bine imbibate vor iesi culori mai intense.Asezam ouale pe un grilaj pentru cateva ore sa se usuce, apoi scoatem hartia si le ungem cu ulei.O parte din aceste oua, dupa ce le-am scos din hartie le-am introdus pentru cateva secunde intr-o alta culoare diferita . Fiecare vas cu vopsea l-am completat cu apa clocotita pana la 500 ml. Am fiert restul de oua in apa cu sare. Pe unelee dintre oua am aplicat frunze de trifoi, apoi le-am invelit intr-o bucata de dres si le-am legat bine. Am introdus fiecare ou in vasele cu vopsea pentru cateva minute Ultimele oua le-am lasat simple.