Pariziene cu ricotta

de angyb in Prajituri, 30 Iul 2013 | 6027 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 400 g faina alba
  • 2 oua
  • 1 lingura de zahar
  • 1 varf de sare
  • 1 plic de drojdie uscata
  • lapte cat cuprinde
  • Umplutura:
  • 350g ricotta
  • 1 ou
  • 3 linguri de zahar
  • Pt. uns:
  • 1 galbenus
  • 50 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu ricotta:

Pregatim o maia din drojdie, o lingurita de zahar, o lingura de faina si putin lapte cald. Lasam la loc cald pana cand creste. Framantam maiaua cu ouale, faina, restul de zahar si adaugam treptat lapte caldut framantand mereu pana cand devine un aluat elastic nelipicios. Lasam sa cresca la loc cald pana cand isi dubleaza volumul.

Amestecam ricotta cu oul si zaharul.

Cand aluatul a crescut il impartim in 8 parti egale.intindem fiecare biluta in forma ovala si franjuram jumatate din ele.

Pe partea ramasa netaiata punem ricotta ,rulam inchizand capetele. Lasam sa creasca 15 minute dupa care le ungem cu ou batut cu lapte.

Dam la cuptorul preincalzit 35-40 de minute .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

ieri la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

ieri la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pariziene cu branza si stafide