Melci cu miere, pere si nuci

de ala_oancea in Prajituri, 14 Mai 2009 | 8918 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300 gr faina
  • 175 gr iaurt
  • 40 gr unt
  • 3 linguri lapte
  • 1 plic drojdie uscata
  • 35 gr zahar
  • putina sare
  • Umplutura:
  • 3 linguri miere
  • 3 linguri mari de gem/piure de pere
  • 1/2 cana nuci
  • 1 ou + 1 lingura de lapte pentru uns
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu miere, pere si nuci:

Se framanta aluatul si se lasa la dospit. Mierea se amesteca cu nucile taiate marunt si cu gemul de pere. Eu am folosit pere din compot facute piure. Se intinde aluatul intr-o forma dreptungiulara. Se aseaza umplutura si se ruleaza. Se taie felii si se ung melcii cu oul batut, amestecat cu o lingura de lapte. Se coc aproximativ 20 de minute, pana se rumenesc.
Au iesit 14 bucati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu miere, pere si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu pere si ciocolata