De cand ma stiu mi-a placut cel mai mult paprikasul cu galuste .De aceasta data am lasat smantana ,deoparte si am folosit lapte cum facea mama .
Muschiuletul de porc se feliaza si se prajeste in ulei .
Ceapa se curata ,se spala si se toaca . Se pune la prajit langa carne .
Adugati pasta de gogosari , sarati , puneti o lingura de faina si amestecati .
Se toarna laptele ,putin cate putin, amestecand .
Ouale se bat spuma cu ajutorul mixerului , se sareaza , se incorporeaza si untul moale . Se amesteca cu faina .
Cu ajutorul lingurii care mai intai se introduce in apa se iau galuste si se pun la fiert .
Daca este nevoie mai adugati apa in cratita ca galustele sa poata fierbe usor .
Adugati mazarea si mai lasati paprikasul sa fiarba 10 minute .
Asezonati si serviti cu verdeata , patrunjel si marar verde .
Eu nu am mai pus piper pentru ca sosul de gogosari era suficient de picant .
1
Acest paprikas se prepara de obicei cu carne de pui , dar eu am avut la dispozitie muschiulet de porc .