Papricas unguresc de pui cu mamaligută

de ancutaCH in Pui, 7 Mai 2012 | 6773 vizualizari

 

Este una dintre rețetele mele preferate și care mi-a reușit să fie mereu pe placul meu și al familiei mele. Pentru că nouă nu prea ne plac găluștele rețeta aceasta este perfectă pentru că se servește cu mămăligă, așa cum ne place nouă.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui întreg,
  • 4 cepe roșii,
  • 2 roșii,
  • 3 ardei grași,
  • 1/2l supă / apă fierbinte,
  • 2-3 linguri boia dulce,
  • 1 pahar de vin alb
  • sare, piper dupa gust
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas unguresc de pui cu mamaligută:

Ceapa se taie julien și se rumenește în ulei. Peste ceapa rumenită se așează puiul porționat în bucăți potrivite și se lasă la înăbușit 10 minute, după care se întorc pe cealalaltă parte și se mai înăbușă încă 10minute.

Când carnea a prins culoare se adaugă și legumele - roșiile felii iar ardeii dreptunghiuri, și se lasă sa se înăbușe câteva minute, după care se stinge cu apa/supa fierbinte și vinul.

Se adaugă boiaua șise potrivește de sare, piper și se lasă să fiarbă, chiar și clocotind până scade apa iar legumele sunt foarte, foarte bine fierte (aproape că nu se mai văd în oală).

Se servește cu mămăliguță.

TIPS-URI

1

1. dacă nu aveți vin alb este bun și cel roșu....iese la fel de gustoasa;

2

2. dacă apa scade înainte ca legumele să se fi ”topit ” se mai adaugă câte puțină apă fierbinte.

3

3. am adăugat pentru aromă, 2-3 fire de cepa verde si un fir de usturoi verde, deși în rețeta de bază nu se specifică

4

4. in rețeta din imagini am folosit doar pulpele și aripile (nu prea găsim aici puiul întreg!), drept pt care am înjumătățit și restul ingredientelor.

5

5. Se poate adauga binenteles la final pătrunjel verde, dar deasemenea nu am găsit până acum aici în China!

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas unguresc de pui cu mamaligută" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

RuxyRux 1

08.05.2012, 18:34

Arata grozav! Eu papricasul il stiu cu galuste de faina, dar desigur se poate face in orice varianta...si e tare gustos!

susu 1

11.10.2013, 11:21

saptamana viitoare o fac, si-asa n-aveam idee, minunat, ma lin pe degete

susu 1

14.11.2013, 16:52

am facut-o, chiar nu mai stiam ce sa gatesc, bine ca reteta in genul asta am mai facut si eu dar asta tare bine mai arata, grozava http://www.bucataras.ro/retete/papricas-unguresc-de-pui-53939.html

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Papricas de pui cu galusti