Gustos si reconfortant, papricasul de pui se imbina armonios cu galustele de faina si vei avea parte de o masă plina de savoare si satisfactie. Reteta va va ghida pasii pentru a pregati si voi acest deliciu la voi acasa, astfel incat sa va bucurati de un pranz ca la mama acasa
Ingrediente pentru Papricas de pui cu galuste de faina - reteta traditionala de familie
Cum se prepara Papricas de pui cu galuste de faina - reteta traditionala de familie
Galustele:
Oul se bate cu sare si piper si cu 2 linguri de apa rece,apoi se adauga treptat faina pana se formeaza un aluat nelipicios,ca cel de paste fainoase.Aluatul se aplatizeaza cu palma si se rup galusti atat cat prindeti intre aratator si degetul mare.
Papricas:
Carnea se proportioneaza,se sareaza si se pipereaza si se frige intr-o tigaie cu putin ulei.Cand este bine rumenita se scoate pe o farfurie.Daca a ramas prea mult ulei in cratita,se mai ia o parte din el si inrestul se adauga ceapa si ardeiul tocate marunt,apoi se adauga boiaua si carnea.Se acopera totul cu apa calda si se lasa la fiert cu capac aprox 20 min,apoi se adauga galustele si apa calda daca mai este nevoie si se mai fierbe 15 min.La fnal se amesteca 1 lingura de faina cu 2 de smantana si 1 lingura de papricas si se omogenizeaza,apoi se toarna in fir subtire in cratita amestecan energic.Se mai tine pe foc pana se ingroase putin compozitia!
Se serveste cu patrunjel verde!
Noua ne-a placut tare mult si varianta de Papricas de pui prezentata de Merisor, dar si reteta de Papricas de pui cu mamaliguta de la bunica Mihaelei nu am trecut-o cu vederea.
Stiati ca puteti face si Papricas cu carne de porc?