Papricaş cu găluşte de făină

de alice_ciobanu in Porc, 27 Iun 2011 | 6072 vizualizari

 

Tot week-end-ul m-am tot gândit şi răzgândit... papricaş sau gulaş ? Până la urmă am rămas la papricaş de porc cu găluşte de făină... mmmm.... delicios de iute :)) O mâncare fantastică.... trebuie repetată curând şi deja m-am gândit pe cine invit la următoarea porţie de papricaş.

 

INGREDIENTE

  • 500-600 gr carne porc, nu prea grasă
  • 1 ceapă mare
  • 1 ardei gras
  • 3-4 linguri ulei floarea soarelui
  • 2 linguri cu vârf de boia de ardei dulce
  • 1/2 linguriţă boia de ardei iute sau chili
  • 1/2 linguriţă delikat
  • 3 căţei usturoi 
  • 2 căni apă
  • 1 frunză dafin 
  • pentru găluşte
  • 2-3 ouă
  • aproximativ 140 gr făină
  • sare

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricaş cu găluşte de făină:

Carnea de porc o tăiem bucăţele potrivite şi o punem la rumenit în ulei de floarea soarelui, cît să se albească frumos pe toate părţile. Scoatem carnea şi în zeama lăsată punem ceapa tăiată mărunt şi o călim până devine strălucitoare. Apoi punem boiaua de ardei dulce şi repede turnăm o cană de apă. Avem grijă ca boiaua de ardei să nu se caramelizeze când o punem peste ceapă, ea are tendinţa de a se arde imediat, fapt care-i va schimba gustul. Punem carnea şi ardeiul tocat mărunt, apoi turnăm cealaltă cană de apă şi adăugăm şi frunza de dafin, usturoiul tocat, delikat şi boiaua de ardei iute/chili.

Lăsăm totul la fiert potrivit până se frăgezeşte carnea, cam 45-50 minute, completând cu apă în caz de nevoie.

Aproape de final facem găluştele de făină. Astfel că vom bate ouăle întregi un praf de sare, ca pentru scrob, şi turnăm treptat făina, încorporând bine. Compoziţia pentru găluşte trebuie să aibă o consistenţă foarte groasă. Cu o linguriţă luăm mici bucăţele de compoziţie şi le punem în sosul care clocoteşte.

   Lăsăm încă 10 minute pe foc până se fac şi găluştele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricaş cu găluşte de făină" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe din albușuri și fructe confiate

de RODIMUR 8

ieri la 23:29

Lahmacun

de Rocsi 9

ieri la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

ieri la 17:03

Negresă cu ciocolată și mascarpone - Irezistibil de gustoasă

ieri la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

937 puncte

Rocsi

654 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fasole galbena cu carne de porc