Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

de Bucataras Medi in Dulciuri, 5 Feb 2017 | 9650 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 100 ml ulei
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 1/2 plic praf de copt
  • coaja rasa de la o portocala mica
  • 1 fiola esenta de lamaie
  • Pentru crema de ciocolata
  • 300 ml frisca lichida
  • 175 g ciocolata cu lapte
  • Mai avem nevoie
  • 75 g gem de fructe de padure
  • ulei pentru uns forma
  • faina pentru tapetat forma
  • zahar pudra pentru pudrat checul
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata:

Prepararea checului
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile cu zaharul (adaugat in ploaie) si zaharul vanilat, pana obtinem o bezea ferma. Amestecam galbenusurile cu uleiul, ca la maioneza.Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam. Adaugam coaja rasa (prin razatoarea mare) de portocala si esenta de lamaie. Amestecam faina cu praful de copt, cernem si apoi incorporam in amestecul de mai sus. Ungem o forma de chec cu ulei si o tapetam cu faina si turnam compozitia de chec. Dam la cuptorul preincazit, la 180 grade C, timp de circa 40 min. Pentru a fi siguri ca este copt checul, folosim metoda scobitorii. Scoatem forma din cuptor si lasam checul la racit. Cand checul este rece, il scoatem din forma.

Prepararea cremei de ciocolata

Punem frisca lichida intr-un vas cu fund dublu si o dam la foc mic. Inainte de a da in clocot, adaugam ciocolata rupta cubulete, tragem de pe foc si amestecam pana cand ciocolata este complet topita. Lasam crema sa se raceasca, dupa care o dam la frigider pentru cateva ore (2-3). Dupa ce a stat la frigider, mixam crema pana cand isi dubleaza volumul.

Asamblarea checului

Taiem checul in 3 felii pe orizontala. Asezam prima felie, cea de jos, pe un platou si o ungem cu gem. Acoperim cu felia din mijloc pe care o ungem cu crema de ciocolata. Acoperim cu cea de-a treia, ultima felie de chec. Pudram cu zahar pudra si inainte de servire, dam checul pentru circa1-2 ore, la frigider. Va asigur ca este un deliciu.

Va invit la o felie si va doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si nuca(à la Miha)