Si pentru ca tot este sezonul capsunilor, e bine sa ne bucuram din plin de ele.
Se spala capsunile, li se indeparteaza coditele si apoi se taie in jumatati sau sferturi.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se mixeaza apoi cu zaharul pana devin bezea. Se adauga galbenusurile, esenta si uleiul si se omogenizeaza. Se adauga faina si praful de copt si se amesteca usor, cu o lingura de lemn, de sus in jos. La final, se adauga capsunile, se incorporeaza in aluat, dupa care acesta se toarna in tava unsa si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand trece de testul scobitorii.
Cand pandispanul este aproape gata, se prepara budinca, dupa instructiunile de pe plic astfel: praful de budinca se amesteca cu 3 linguri zahar si 4 linguri lapte, iar restul de lapte se pune la fiert. Cand acesta este aproape de punctul de fierbere, se ia cratita de pe foc si se adauga praful de budinca preparat. Se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se mai fierbe circa un minut la foc mic sau pana cand se ingroasa. Se toarna fierbinte peste pandispan (tot fierbinte, daca nu a avut timp sa se raceasca). Se lasa la racit.
Praful de spuma pentru deserturi cu gust de frisca se toarna peste 150 ml lapte rece si se mixeaza.
Cand pandispanul s-a racit, se orneaza cu frisca.