Pancove din aluat de paine

de mirela0911 in Mancaruri de post, 30 Aug 2011 | 10302 vizualizari

 

Si pentru ca mi-a ramas aluat de la rulada cu branza, am zis sa fac cateva pancove, foarte bune pentru o zi de post.

 

INGREDIENTE

  • 500g faina alba
  • 20g drojdie proaspata
  • sare
  • apa cat cuprinde
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pancove din aluat de paine:

Se face un aluat din faina, sare, drojdie si apa, se framanta pana obtinem un aluat omogen si elastic. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intr-o cratita se pune ulei la incins. Cu mana umeda rupem din aluat o bucatica si o intindem cu mana tragand de capete si invartind aluatul in mana. Se pune in uleiul incins si se prajeste pe o parte si pe cealalta.

Se scot pe servetele pentru a lua surplusul de ulei. Se servesc caldute cu gem, zahar, miere, cu ce doriti. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pancove din aluat de paine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

DIANA B 1

01.09.2011, 09:44

Vai , ce usor de facut , dar si bun de papaaaaaaaat ...

Bucataras Medi 1

04.09.2011, 13:17

grozave................

feliciacristea46 1

12.02.2013, 15:12

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi sau pancove