Panacotta cu zmeura si fructul pasiunii

de alldaycooking in Dulciuri, 12 Apr 2012 | 6060 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 ml smantana dulce
  • 5 linguri de lapte
  • 3 linguri fructoza
  • Extract de vanilie
  • 2 gr agar agar
  • Jeleu de zmeura
  • 30 gr zmeura (congelata)
  • 1 lingurita fructoza
  • 5 lingurite apa
  • Un varf de lingurita agar agar
  • Sos fructul pasiunii
  • 2 bucati fructul pasiunii
  • 1 lingura de vin alb
  • 1 lingurita fructoza
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panacotta cu zmeura si fructul pasiunii:

Pentru jeleul de zmeura am pus la fiert zmeura cu fructoza. In 5 lingurite de apa am hidratat un varf de lingurita agar agar pe care l-am adaugat la sosul de zmeura cand acesta a inceput sa fiarba. Am lasat aprox. 30 de secunde pe foc. In 3 forme mici de tarta am distribuit jeleul de zmeura. Am lasat sa se raceasca.

Pentru panacotta am pus la fiert smantana cu fructoza si ½ lingurita extract de vanilie. In 5 linguri de lapte am dizolvat 2 gr agar agar. Cand smantana a inceput sa fiarba am adaugat agar agarul dizolvat si am luat de pe foc. Am turnat peste jeleu de zmeura panacotta.

Pentru sosul de fructul pasiunii am pus la fiert semintele si pulpa fructelor impreuna cu 1 lingura de vin si 1 lingurita de fructoza. Cand a inceput sa fiarba am amestecat continuu timp de aprox 1 minut, apoi am luat de pe foc.

Dupa aprox. 1 ora panacotta putea fi scoasa din forme. Am rasturnat pe cate o farfurie fiecare panacotta. Am adaugat sosul de fructul pasiunii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panacotta cu zmeura si fructul pasiunii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Panna cotta de vanilie cu sos de capsuni - La multi ani Adinutza!