Acadele

de novembber in Dulciuri, 7 Dec 2011 | 20878 vizualizari

 

Anul acesta am facut mici cadouri de Mos Niculae cu nuielele specifice, clementine si acadele :)

 

INGREDIENTE

sirop de zahar:

  • 2 cups (410 g) zahar
  • 1 cup (236ml) apa
  • 1/2 lingurita zeama de lamaie

acadele:

  • 1 cup (236 ml) sirop de zahar
  • 1 cup (205 g) zahar
  • 1/2 cup (118 ml) apa
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Acadele:

     Se amesteca toate ingredientele pentru sirop si se pun intr-o oala cu fund dublu la foc mic. Se lasa cam o jumatate de ora, amestecand des, pana se ingroasa usor. Se lasa sa se raceasca.

     Pentru acadele e aceeasi miscare: se amesteca toate ingredientele si se pun intr-un ibric (se toarna mai usor) pe foc mic, amestecandu-se des. Se lasa cam 30 de minute apoi se mareste focul un pic, 5-10 min, ca sa se caramelizele si sa capete culoare. Se lasa sa se raceasca usor (nu de tot!) apoi se toarna pe foaie de copt si se pune betisor (eu am folosit de bambus). Se lasa sa se intareasca 15-20 min, se dezlipesc (ies usor) si se impacheteaza in folie de plastic sau celofan. Ies aproximativ 30 de acadele.

     Se servesc cu drag.

 

 

 

TIPS-URI

1

Manevrati cu atentie zaharul incins, poate provoca arsuri grave.

2

Se pot folosi coloranti si arome, sau in loc de apa la acadele sa fie suc de mere si scortisoara... dupa plac. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Acadele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (12)

gaby_duceag 1

07.12.2011, 15:17

diana, si sa zic, as bea o acadea?
hai ma ca asa las siropul si-l beau )))

Cris2711 1

07.12.2011, 17:02

mirela0911 1

07.12.2011, 19:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cake pops cu rom si ciocolata