Se cerne faina si se face in mijloc o mica adancitura, se pune zaharul si drojdia uscata. pe margine punem sarea si usor usor turnam apa calduta in care am topit untul in prealabil.
Amestecam ingredientele, pana se formeaza aluatul usor, adaugam si 5 linguri de susan apoi uleiul si din nou framantam pana nu se mai lipeste de maini( daca se mai cere mai adaugati putina faina). Crestam aluatul adanc cu un cutit pana jos in forma de cruce.
Lasam aluatul la crescut acoperind vasul cu un servet pentru o ora sau pana isi dubleaza volumul.
Cand a crescut suficient, pliem aluatul de trei ori parte peste parte si formam painicile, care vor iesi mai mari decat niste chifle obisnuite. Le asezam in tava de copt tapetata cu hartie pergament. Incingem cuptorul la 200 de grade.
Ungem painicile cu galbenus si le presaram cu susan pe toata suprafata.
Le coacem pana se rumenesc frumos, in jur de 25 de minute. Cand se racesc le putem taia felii.