Sunt dementiale servite calde ;)
Punem faina intr-un castron si o amestecam cu zaharul, sarea si drojdia uscata. Laptele caldut il amestecam cu uleiul si turnam incet peste faina. Framantam un aluat omogen si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit mai adaugam daca este necesar putin lapte daca aluatul este prea vartos sau putina faina daca aluatul este moale si lipicios. Acoperim cu un prosop curat si lasam la dospit la loc caldut pana isi dubleaza volumul.
Aluatul crescut il impartim in bucati mici de cca 50 g fiecare. Fiecare bucata de aluat o modelam sub forma de bila, apoi le asezam intr-un vas (sau tava) bine uns cu ulei. Lasam vasul la loc caldut cateva minute, pana aluatul isi mareste din nou volumul. Topim untul si ungem bine fiecare chifla. Presaram cu zahar si scortisoara, apoi dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute, pana chiflelele se rumenesc.
Intre timp preparam crema de branza. Untul moale, lasat la temperatura camerei, se amesteca bine cu zaharul pudra aromat cu lamaie. Puteti folosi si zahar vanilat, esenta de vanilie… ce va place voua. Incorporam apoi crema de branza cu capsuni si omogenizam bine.
Chiflele calde se rup in doua, se ung cu crema de branza si se infuleca pe nerasuflate!
1
Aluatul se poate prepara si la masina de paine.