Pâine - specialitate cu cartofi

de Rita Ilies in Piine, 12 Dec 2013 | 2893 vizualizari

 

Cunoașteți deja pasiunea mea pentru procesul de fabricație al pâinii, sau dacă nu, așteptați să mă cunoașteți. :) Aluaturile mi se par cele mai minunate ”plastiline”; se pot modela în sute de feluri și pot face din timpul petrecut în bucătărie o activitate specială pentru mămici și copii, stimulându-le acestora din urmă creativitatea.
Azi am încercat pâine cu cartofi. O pâine mai altfel, veți vedea și de ce. :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg făină
  • drojdie în funcție de temperatura camerei unde dospește aluatul
  • 1 lingură rasă cu sare de mare
  • 50 g ulei de măsline călduț
  • 5 cartofi medii pentru aluat
  • 16 cartofi medii pentru umplutură
  • apă călduță cât cuprinde
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine - specialitate cu cartofi:

Pentru început fierbem cartofii în apă cu sare, între timp pregătim restul ingredientelor.
Într-un castron încăpător cernem 900 g de făină, restul o lăsăm pentru a presăra pe masa de lucru sau pentru adaos, dacă e nevoie. Cu o lingură facem un locșor unde punem drojdia dizolvată în apă călduță și uleiul. Pe margine presărăm sarea având grijă să nu ia contact direct cu drojdia.

Când s-au răcit, adăugăm cartofii rași și frământăm aluatul până devine compact, apoi lăsăm la dospit. Eu frământ mereu în vasul Tupperware și știu că aluatul e numai bun de copt atunci când sare capacul.

Odată dospit, împărțim aluatul în patru părți egale.

Pe rând, luăm fiecare bucată de aluat și o întindem cu sucitorul. Peste el presărăm câte patru cartofi rași, puțină sare și piper.

Rulăm ca și la cozonac, apoi prindem toate cele patru capete și le împletim.

Eu am mutat pâinea în tavă, pe hârtia de copt, după ce am împletit-o. Voi puteți s-o împletiți direct în tavă.

Am copt pâinea timp de aproximativ o oră și jumătate la 180 de grade și am tăiat-o imediat după ce-am scos-o din cuptor. :) N-am mai avut răbdare să se răcească.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine - specialitate cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rita Ilies 1

13.12.2013, 14:30

Mulțumesc! E și foarte bună!

laura_n 1

13.12.2013, 14:40

tare frumoasa

Rita Ilies 1

13.12.2013, 18:33

Mulțumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pâine