Pâine

de madi_marin in Piine, 23 Sep 2012 | 22600 vizualizari

 

E cea mai simplă şi bună reţetă de pâine pe care am încercat-o până acum. E preluată de pe site-ul ,,www.reţetelemarianei.ro,, care aparţine unei persoane foarte dragi mie. Îţi mulţumesc,Mariana!

 

INGREDIENTE

  • 500 g făină
  • 350 ml apă călduţă
  • 12,5 g drojdie proaspătă (1/2 cubuleţ)
  • 2 linguriţe de sare
  • 2 linguriţe rase de zahăr
  • 3 linguri ulei(preferabil de măsline)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine:

Făina se cerne de două ori într-un castron mare şi se amestecă cu sarea.

Drojdia se dizolvă în apa călduţă împreună cu zahărul, apoi se adaugă uleiul şi se amestecă bine.

Lichidul se toarnă peste făină şi se omogenizează totul. Va rezulta un aluat molicel care va merge la frigider până a doua zi.

Se scoate aluatul rece pe masa pudrată cu făină, se frământă puţin apoi i se dă forma rotundă sau lunguiaţă, în funcţie de vasul în care va fi coaptă.

Se încălzeşte cuptorul, iar în timpul acesta aluatul va sta la temperatura camerei.

Se ia un vas de email cu capac, se încălzeşte în cuptor, apoi în el fierbinte se pune aluatul.

Se acoperă vasul cu capac şi se coace aşa timp de 25 de minute, după care se ia capacul şi se lasă vasul descoperit pentru ca pâinea să se rumenească frumos.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine rustica cu cartofi