fiindca sotul voia orez in lapte, m-am gandit sa pap si eu putin, dar cum nu -mi place asa, simplu, m-am gandit sa-l fac mai mult un desert...asa am reusit si eu sa devorez doua portii....f bun!
Orezul se pune la fiert cu apa, se lasa sa dea in clocot vreo 5 minute, apoi se scugre si se pune intr-o cratita cu laptele. Se adauga 3 linguri de zahar, coaja de lamaie, scortisoara si un praf de nucsoara, vanilia si se lasa la foc mic pana fierbe.
2 linguri de zahar se caramelizeaza, apoi se adauga ciocolata si se lasa sa se topeasca. Se pune untul si un strop de apa, apoi bananele taiate felii. Se lasa 2-3 minute si se dau deoparte.
Capsunele se piseaza bine cu furculita.
Orezul se imparte in doua, jumatate se amesteca cu capsunile (cam 150 g am pus eu) si celalata jumatate cu 3 linguri de dulceata de piersici (tocmai am facut 5 borcanele).
Se pune orezul in cupe, jumatate si jumatate, iar deasupra se pun banane caramelizate.
Pofta buna!