Baghetele frantuzesti

de Sabina in Piine, 24 Iun 2009 | 4285 vizualizari

 

daca n-am ajuns nici anul asta la Paris, aduc Parisul la mine :))
Am zis sa incep cu baghetele

 

INGREDIENTE

  • 500g amestec faina alba si tarate de grau
  • 250 ml apa
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 cubulet drojdie
  • 1 lingura ierburi de Provence
  • 1 lingurita rasa sare
  • 1 lingurita miere
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baghetele frantuzesti:

Facem o maia din drojdie, doua linguri de apa calduta, faina si un praf de sare. Lasam la dospit vreme de 10 minute. Apoi intr-un vas punem toata faina amestecata cu tarate de grau si in mijloc facem o adancitura unde punem maiaua. Adaugam uleiul de masline, restul de sare, mierea si ierburi de Provence. Treptat adaugam apa calduta. Framantam un aluat si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in trei (vor iesi trei baghete de lungimea tavii de aragaz). Intindem fiecare parte de aluat intr-o forma cat mai dreptunghiulara si apoi rulam. Punem baghetele direct in tava, crestam usor suprafata si mai lasam la crescut 15 minute. Introducem tava in cuptor si lasam baghetele pana devin rumene (dupa cuptorul meu -aproximativ 30 de minute).

Daca ti-a placut reteta noastra "Baghetele frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa cu masline si rosii uscate la soare