Paine Indiana "Poori"

de Mihaela11_jo in Piine, 20 Dec 2010 | 8285 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 grame faina  
  • 2 lingurite de sare  
  • 1 lingurita de zahar pudra  
  • 1 lingura margarina
  • 300 ml apa  
  • 2 linguri de ulei  
  • ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine Indiana "Poori":

Intr-un bol se amesteca  faina cu sarea, zaharul si margarina; se adauga treptat apa si se framanta bine.

Se acopera aluatul cu un servet de bucatarie umed si se lasa sa stea 15 minute.

Se imparte aluatul in 10 parti egale si se fac mici sfere de aluat ;se acopera din nou cu servetul umed.

Intr-o tigaie wok se incinge uleiul.

Se inmoaie o sfera de aluat in ulei si se intinde o foaie de cca 20 cm diametru.

Se prajeste in ulei pe ambele parti pana ia o culoare aurie.

Se fac painile pe rand, pastrand restul sub servetul umed.

Se servesc langa pui Tandoori si orez Indian.

Pofta buna!

In unele regiuni din India se adauga mai multa margarina in aluat pentru a iesi mai crocante.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Indiana "Poori"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa cu seminte si crenvusti