Paine rotunda impletita

de Sylvia in Piine, 28 Iul 2010 | 7108 vizualizari

 

Azi am fost chiar harnicuta :)) am facut si painea mea preferata, impletita dupa metoda explicata de Mihaela, ii multumesc inca o data ca m-a ajutat sa "impletesc " asa paine minunata .

 

INGREDIENTE

  •  Aluatul l-am preparat cu masina de facut paine, aveti nevoie de :
  • 100 ml apa,
  • 200 ml lapte,
  • 25 grame de drojdie,
  • 150 grame de faina integrala si 350 grame de faina tip 55,
  • o lingurita sare,
  • o lingurita zahar,
  • 2 linguri ulei( de masline am pus eu) .
  •  Nu am schimbat nimic la aluat sperand sa imi reuseasca si mie asa bine ca si Mihaelei
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine rotunda impletita:

  Dupa ce avem aluatul dospit il impartim in 4 parti si formam 4 suluri de 60 cm si le suprapunem pe planul de lucru facut cu faina din belsug.

   Desi pare complicat operatiunea reuseste daca rasucim doua cate doua rulourile in sensul inevers al acelor de ceasornic.

   La final ascundem capetele sub paine si le presam bine si lasam inca 20 de minute la dospit. Eu am pensulat painea cu lapte si am presarat ceva seminte de susan si floarea soarelui peste . 

 Am copt painea 30 de minute  la 210 grade in cuptorul incalzit  in prealabil, pe treapta medie si cu o tava cu apa sub tava cu pinea sa faca crusta frumoasa si sa nu se arda.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine rotunda impletita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Sylvia 1

29.07.2010, 10:44

Miha merci de reteta inca o data

Sylvia 1

29.07.2010, 10:45

Silvioara, Jolygina, Mena si Nadina va multumesc

lia maria 1

29.07.2010, 11:05

MinunatSylvia ti-a iesit o painica de expus in vitrina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine neagra