Paine de casa

de Alexandra0204 in Piine, 6 Mai 2014 | 3113 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,3 kg faina
  • drojdie cat o nuca
  • sare
  • 50 ml ulei
  • 2 linguri de zahar
  • apa cat cuprinde
  • 3 lingurite de seminte de chimen
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Dintr-o cana de faina, o cana de apa calduta, drojdie si cele 2 linguri de zahar fac o maia pe care o las la crescut.

In acest timp cern intr-un vas restul de faina si adaug sarea, iar cand maiaua a crescut incorporez faina, 50 ml ulei, apa si framant aluatul pe care il las la crescut 15 minute acoperit cu o folie alimentara pe care am pulverizat ulei.

Ung forma de tort cu ulei si pun aluatul pe care il aplatizez si il mai las la crescut in forma, cand creste presar chimenul si ii fac cateva gauri cu degetul ca la focaccia, apoi il dau la cuptor timp de 50 de minute la 180 de grade. 

TIPS-URI

1

Cand o scoti din cuptor o stropesti cu apa rece apoi o acoperi cu un prosop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine frantuzeasaca