Paine impletita

de Criss in Piine, 18 Mar 2011 | 5967 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -500 g faina
  • -1 plic de drojdie
  • -1 lingurita sare
  • -250 ml lapte
  • -1 lingurita zahar
  • -2 linguri ulei de masline
  • -putina apa (aproximativ 100 ml)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita:

Faina se amesteca cu drojdia si sarea. Se adauga laptele caldut amestecat cu apa si zaharul. In timpul framantarii adaugam si uleiul de masline si framantam aluatul, pana cand acesta nu se mai lipeste si peretii vasului raman curati. (Daca aveti o masina de paine e mult mai simplu. Eu nu am.)

Se lasa sa creasca o ora timp in care isi dubleaza volumul.

Aluatul se imparte in doua parti, una mai mare (cam 2/3 si una de aproximativ 1/3 parte). Din fiecare bucata de aluat se fac 3 suluri care se impletesc.

Intr-o tava, pe hartie de copt asezam mai intai impletitura mai mare. Aplatizam putin si asezam deasupra impletitura mai mica. Ungem cu galbenus si presaram susan. Mai lasam sa creasca 20 minute si introducem in cuptorul preincalzit pentru 35-40 minute

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Criss 1

20.03.2011, 21:04

Va multumesc mult tuturor pentru aprecieri.

Ligia Bxl 1

21.03.2011, 15:44

ce frumusete si ce bine a crescut

adry88 1

26.05.2011, 12:08

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]