Paine impletita

de Criss in Piine, 18 Mar 2011 | 5285 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -500 g faina
  • -1 plic de drojdie
  • -1 lingurita sare
  • -250 ml lapte
  • -1 lingurita zahar
  • -2 linguri ulei de masline
  • -putina apa (aproximativ 100 ml)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita:

Faina se amesteca cu drojdia si sarea. Se adauga laptele caldut amestecat cu apa si zaharul. In timpul framantarii adaugam si uleiul de masline si framantam aluatul, pana cand acesta nu se mai lipeste si peretii vasului raman curati. (Daca aveti o masina de paine e mult mai simplu. Eu nu am.)

Se lasa sa creasca o ora timp in care isi dubleaza volumul.

Aluatul se imparte in doua parti, una mai mare (cam 2/3 si una de aproximativ 1/3 parte). Din fiecare bucata de aluat se fac 3 suluri care se impletesc.

Intr-o tava, pe hartie de copt asezam mai intai impletitura mai mare. Aplatizam putin si asezam deasupra impletitura mai mica. Ungem cu galbenus si presaram susan. Mai lasam sa creasca 20 minute si introducem in cuptorul preincalzit pentru 35-40 minute

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Criss 1

20.03.2011, 21:04

Va multumesc mult tuturor pentru aprecieri.

Ligia Bxl 1

21.03.2011, 15:44

ce frumusete si ce bine a crescut

adry88 1

26.05.2011, 12:08

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Paine Floare