Paine de casa cu masline si rosii uscate la soare

de LauraO in Piine, 6 Feb 2011 | 5891 vizualizari

 

Reteta asta am facut-o intr-o seara cand aveam pofta de paine proaspat scoasa din cuptor, unsa cu unt.

 

INGREDIENTE

  • 100 ml lapte caldut, plus extra pentru framantat
  • 1 cub/plic drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 500 g faina, plus extra pt framantat
  • 1 lg-ta sare
  • 3 lg ulei masline sau orice vegetal
  • masline fara samburi (verzi sau negre dupa gust)
  • rosii uscate la soare
  • busuioc, oregano uscat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa cu masline si rosii uscate la soare:

In 100 ml lapte caldut am dizolvat un cub de drojdie, 1 lingura de zahar si faina, pana cand compozitia a ajuns la consistenta smantanii. Se lasa sa creasca intr-un loc cald 20 de minute.

Intr-un bol se pun 500g faina, 1 lg-ta de sare, amestecul de drojdie dospit, bucatele de masline si rosii uscate, 3 linguri ulei de masline si se framanta. Daca mai este nevoie de lichid se adauga lapte caldut. Se lasa aluatul la dospit intre 40 de minute si o ora.

Dupa ce s-a dospit, eu am impletit aluatul si l-am pus intr-o forma rotunda, unsa cu ulei. Se mai lasa la dospit in forma inca 20 de minute, dupa care se unge deasupra cu ulei de masline si se presara cu sare grunjoasa, oregano si busuioc uscat. Se da la cuptorul incins timp de 40 de min, la foc mediu.

TIPS-URI

1

puteti inlocui rosiile si maslinele cu verdeturi tocate, ardei capia tocat marunt, ceapa verde...dupa gust si imaginatie

2

de asemenea putei inlocui laptele cu apa, dar nu va iesi la fel de pufoasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu masline si rosii uscate la soare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

mamaieelena 1

08.02.2011, 22:58

elena1988 1

11.02.2011, 16:09

retetepersane 1

11.02.2011, 16:22

Rosiile tale sunt in ulei sau asa simple? Ca eu am fara ulei si nu stiu ce sa fac cu ele. Oare merg pentru reteta asta?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine neagra cu masline