Reteta asta am facut-o intr-o seara cand aveam pofta de paine proaspat scoasa din cuptor, unsa cu unt.
In 100 ml lapte caldut am dizolvat un cub de drojdie, 1 lingura de zahar si faina, pana cand compozitia a ajuns la consistenta smantanii. Se lasa sa creasca intr-un loc cald 20 de minute.
Intr-un bol se pun 500g faina, 1 lg-ta de sare, amestecul de drojdie dospit, bucatele de masline si rosii uscate, 3 linguri ulei de masline si se framanta. Daca mai este nevoie de lichid se adauga lapte caldut. Se lasa aluatul la dospit intre 40 de minute si o ora.
Dupa ce s-a dospit, eu am impletit aluatul si l-am pus intr-o forma rotunda, unsa cu ulei. Se mai lasa la dospit in forma inca 20 de minute, dupa care se unge deasupra cu ulei de masline si se presara cu sare grunjoasa, oregano si busuioc uscat. Se da la cuptorul incins timp de 40 de min, la foc mediu.
1
puteti inlocui rosiile si maslinele cu verdeturi tocate, ardei capia tocat marunt, ceapa verde...dupa gust si imaginatie
2
de asemenea putei inlocui laptele cu apa, dar nu va iesi la fel de pufoasa